Graviditetstest før og nu

I dag tager de fleste en graviditetstest, hvis de har mistanke om, at de er gravide, men så let har det ikke altid været. Før opfindelsen af denne mirakuløse lille test, var den mest pålidelige måde bare at vente og se tiden an. Manglende menstruation og opkastning kunne være et godt tegn på, at der var en lille på vej. Der var dog også måder at opdage graviditet på før vores tid, selvom det ikke var så nøjagtigt som det er i dag.

Det siges, at en af de første kendte måder at opdage en graviditet på, kommer fra et gammelt egyptisk dokument fra cirka 1350 f.kr. Der står, at en kvinde skal tisse på hvede og bygfrø. Hvis hveden spirede var en pige på vej og hvis byggen spirede, var en dreng på vej. Hvis der ingen spirer kom, så var der intet barn i vente. Forskere testede denne metode i 1960erne og det viste sig faktisk, at det ikke var helt forkert. Når der er høje niveauer af østrogen i kvinders urin, kan det stimulere frøs spiring. Dog kan man ikke forudsige barnets køn.

I middelalderen brugte de også urin til at finde ud af, om en kvinde var gravid. Man placerede en nål i et hætteglas med urin, og hvis den blev rustrød eller sort, var kvinden sandsynligvis gravid. Det var også populært at blande vin med urin og observere ændringerne. Alkohol kan reagere med proteinerne i urinen, så denne test kunne til dels være vellykket, hvis den blev studeret af en, der vidste, hvilke ændringer man skulle kigge efter.

Sidst i 1970erne kom de første hjemmegraviditetstests på markedet. De var kun nøjagtige 80% af tiden, og de tog to timer at udvikle. I dag kan du få et svar så tidligt som fem dage for en udebleven menstruation. Klik her hvis du vil læse mere om vores tids effektive graviditetstests, som du kan købe på nettet og tage derhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *