Prøv det ærkedanske køkken i hovedstaden

Europas hovedstæder bugner af madtilbud og restauranter. Det er sjovt nok ikke landets eget køkken som bliver promoveret på de fashionable restauranter i hovedstæderne, men snarere fusions-køkkener eller madkulturer fra andre lande. Sådan forholder det sig også i København, hvor nogle af de fineste restauranter serverer enten italienske eller typisk franske retter. Det er en sjældenhed at støde på deciderede restauranter, som serverer mad fra det traditionelle danske køkken. Men det findes

Brokvartererne har genopfundet det danske køkken

Det har i perioder ikke været comme il faut at servere traditionelle danske retter på restauranterne i København. Et sats på dansk kultur er i mange år blevet stemplet for at være for nationalistisk. Men det danske køkken er alligevel vendt tilbage og har fravristet sig sit politiske omsvøb. Det er ikke længere hverken pinligt eller dårlig stil at gå på dansk restaurant i København, det er lige frem blevet hipt. I de forskellige brokvarterer og i indre by spirer nye danske restauranter op. 

Dansk mad vinder frem

Et klassisk godt sted at spise dansk mad er på Sans Souci på Frederiksberg. Den gamle restaurant har gennemgået mange menumæssige ansigtsløftninger igennem årtierne, men er nu vendt tilbage til sit oprindelige udgangspunkt: dansk mad til både middag og aften.
Man kan også prøve den klassiske Restaurant Schønnemann, som er en af de få overlevende smørrebrødsrestauranter i København. Siden 1877 har man langet smørrebrød, sild og snaps over disken i den fine kælderrestaurant i indre by.