Københavns Berømte Jazzfestival

Dansk musik har mange forskellige folketraditioner og har formået at skabe mange talentfulde stjerner undervejs i næsten alle genre. En af de genrer, som Danmark især er kendt for er Jazz.

Hvert år den første fredag i juli afholdes Copenhagen Jazz Festival. København har været vært for festivalen siden 1979, og det er en af Europas helt store internationale musikbegivenheder. Der er skarp fokus på nye talenter i både dansk og international Jazz, så det er ikke overraskende, at festivalen hvert år tiltrækker omkring 250.000 gæster.

I 1950’erne og 1960’erne voksede Københavns status som en af Europas bedste jazzbyer og en lang række førende amerikanske jazzikoner besøgte hyppigt byen. Blandt de stjerner, som på det tidspunkt kaldte København deres hjem, er Ben Webster, Kenny Drew og Dexter Gordon. Det var også her, at nogle af Danmarks bedste musikere, som Palle Mikkelborg og Alex Riel, fik deres helt store gennembrud. Tidens vigtigste musiksted var Jazzhus Montmartre, hvor der var en helt speciel stemning fuld af kreativitet og et væld af musik posters med de helt store talenter i branchen.

Københavns unikke jazzhistorie kan opleves på de mange gratis friluftsscener som kan findes rundt omkring i byen. Festivalen, som varer i 10 dage, når ikke kun jazzelskere og -entusiaster, men når også ud til nye publikummer med programmer til alle, lige fra familier med børn til pensionister og teenagere. Deltagerne kan forvente Jazz i en venlig og kreativ moderne by, hvor man trygt kan vandre rundt og lytte til musik i verdensklasse både dag og nat.