Bordskik og bestik til en fin restaurant

De fleste mennesker er glade for at fejre højtider, bedrifter eller særlige lejligheder i selskab med deres kære. Det kan være, at du allerede nu er blevet inviteret på en fin restaurant for at fejre dette. I den forbindelse kan det være, at du nu bliver i tvivl om, hvordan det er med de uskrevne regler for bestikket? Derfor vil vi her tale om disse uskrevne regler samt om bestik der passer til en dejlig restaurant, hvor du kan nyde en hyggelig stund i godt selskab.

Der findes et stort antal af spisesteder, hvor man kan tage hen og få sig en god oplevelse. En stor del af det at spise på et en restaurant, som vi ikke så ofte lægger mærke til, er bestikket. Vi benytter bestik hver eneste dag, så det er noget, som de fleste mennesker i dag slet ikke længere tænker over. Hvis man foretager en hurtig søgning på nettet, vil man dog hurtigt blive opmærksom på, at man kan finde bestik, glas, tallerkner eller andet tilbehør, der findes på bordet, i alle tænkelige udformninger, størrelser og farver.

Bestikket er en meget vigtig del af borddækningen, og det er med til at skabe stemning. Vi er blevet så vant til at benytte det, at mange af os tager det for givet. Nogle mennesker ville endda sige, at når du er på fin restaurant og spiser med flot bestik, er det nemmere at nyde måltidet. På en fin restaurant i Danmark vil du sandsynligvis finde bestik fra kendte mærker såsom Georg Jensen eller Bloomingville.

Med hensyn til uskrevne regler gælder det først og fremmest, at hvis der er mere end ét sæt af bestik at finde ved tallerkenen, som skal benyttes til flere retter, skal du starte udefra og arbejde dig indad. Når du er færdig med at spise, skal du opfatte din tallerken som en urskive og lægge dit bestik, så urskiven viser kl. 4. Holder du i stedet blot en pause og vil spise videre senere, skal du lægge kniven ved kl. 01 og gaflen ved kl. 04.