Alternative souvenirs fra København

Hvis man som turist har besøgt den danske hovedstad København, så kender man formodentligt alt til de mange klassiske souvenirs. Man behøver som sådan ikke engang være udlænding. Jyder, fynboer og bornholmere kender også alt til de mange forskellige souvenirs, der næsten på helt monoton vis altid kredser om motiver fra Nyhavn, Den Lille Havfrue eller et dansk flag med inskriptionen ‘I Love Copenhagen’. Men souvenirs behøver slet ikke være så forudsigelige, som de har været igennem de seneste mange årtier. 

Plakatkunst som souvenir

Der findes efterhånden utallige små fine butikker i københavn, der sælger stilfulde plakater med dansk nutidskunst eller motiver af kendte eller mindre kendte danske fotografer. Og det er IKKE motiver med Tivoli, Rundetårn, Strøget, Rådhuspladsen eller Nyhavn. Det er alt andet end det, og det fremstår som et befriende alternativ til den motonone række af souvenir-genstande og motiver, som man har set på igennnem snart 50 år. 

Historiske souvenirs fra Nationalmuseet

Man kan også slå et smut forbi Nationalmuseets butik, når man har taget en runde på det fine museum. Nationalmuseets merchandise og souvenir-sektion er blevet gentænkt og fremstår nu med helt nye temaer og produkter, som på ingen måde minder om de gamle kedelige souvenirs fra gamle dage. Man kan pludseligt købe andet end blot en rav-nøglering eller en mini-figur af solvognen. 

Keramik i brokvartererne

Keramik og lertøj har fået en renæssance i Danmark. Små uafhængige værksteder og kunstner-grupper skyder op overalt i kælder butikker på de små gader i brokvartererne. Et besøg her er i sig selv en oplevelse, og udover det får man chancen for at købe et lille stykke unik kunst med hjem fra København, skabt af en unik kunstner. Der er masser af alternativer til de gamle klassiske souvenirs overalt i det københavnske byrum.