3 byer du skal besøge i Danmark

Danmark var engang kendt for brutale vikinger, men i dag er det et fredeligt land hvor moderne arkitektur står side om side med middelalderbyninger. Du kan finde både idylliske fiskerbyer og eventyrlige paladser og slotte. Her er 3 danske byer som er værd at besøge.

1. Roskilde
    Roskilde ligger 30 km fra København. Det er en af landets ældste byer og var en gang Danmarks hovedstad. Der er begravet mange konger og dronninger ved Roskilde Domkirke, som er den første gotiske katedral i mursten i Skandivanien. Andre seværdigheder du måske vil se, omfatter det kongelige palads, der nu er et kunstgalleri, samt Vikingeskibsmuseet, som rummer resterne af fem vikingeskibe, der blev sænket for at beskytte Roskilde mod havets angribere.
  2. Odense
    I Odense finder du den berømte historiefortæller HC Andersens fødested og barndomshjem og du kan se mange statuer og skulpturer af hans eventyrpersoner rundt omkring i byen. Du kan også besøge Den Fynske Landsby, der genskaber livet under Andersens år. Derudover finder du Fyns Kloster, et af Danmarks ældste kunstmuseer, og Knuds Katedral fra det 11. Århundrede.
  3. Ålborg
    Ålborg ligger i Nordjylland og det er en gammel dansk by med masser af kultur, især i centrum. Byen er kendt for dens teater, symfoni og opera samt Ålborg Karneval, den største festival i Skandinavien. Byen er også kendt for Jomfru Ane Gade hvor du finder et væld af restauranter og barer. På de gamle hyggelige beværtninger finder du udsmykkede vægge med alt lige fra bilposters til musikinstrumenter og du kan være sikker på, at der liv og glade dage alle ugens dage.